Suomen teollisuus kriisissä

Jaa Google+
tehdas

Teollisuuden uusi haaste

Suomen teollisuutta koetellaan jälleen. Tällä kertaa ei puhuta lamasta, eikä työvoimapulasta. Uusin huolenaihe on, että turhanpäiväiset tittelit keskitason managementille uhkaavat loppua kesken.

Tilanne näyttää todellakin huolestuttavalta”, kertoo Taneli Yhjäntoimittaja, Shitfactory Oy:n vastaava linjakapasiteetin apulaistarkkailija.

Nykyään on erittäin vaikea keksiä edes etäisesti uskottavia lumetyöpaikkoja keskitason johtoportaalle. Meillä on jo 75 kehityspäällikköä. Viime vuonna loimme 25 turhaa vakanssia, mutta tänä vuonna olemme keksineet vasta yhden. Ja suoraan sanottuna “valvova apulaiskehitysraportoija” kuulostaa jo omaankin korvaan hieman kömpelöltä.

Monet suuret tuotantolaitokset painivat saman ongelman kanssa. Kasvava trendi onkin hankkia ulkopuolista apua.

Olemme palkanneet Wankers-konsulttitoimiston tutkimaan asiaa. Heiltä olemme saaneet aiemminkin apua vastaavissa tilanteissa. Wankers yleensä kehittää jonkun näppärän kampanjan, jonka turvin voimme luoda jopa kymmeniä turhia vakansseja vuosittain. Yksi looginen vaihtoehto on siirtyä englanninkielisiin titteleihin, mutta tämä on vasta suunnitteilla. Tälläisen vakavan kriisin selvittäminen vaatii huolellista tilastointia, sekä paljon kaavioita. Tiimimme laatii Powerpoint-esityksiä täyttä häkää, ja näitä sitten esittelemme toisillemme kunnes kesälomakausi alkaa.

Shitfactoryssa tunnelma on kuitenkin optimistinen. Lappua ei olla laittamassa luukulle ihan lähiaikoina. Yhjäntoimittaja uskoo, että tekemällä rohkeita linjanvetoja, kuten lakkauttamalla tehtaan tuotanto, on mahdollista eliminoida materiaalikulut, hävikki, ja säästää työvoimakuluissa jopa 100%.

Kyllä me tästäkin kriisistä selviämme. Kunhan saamme karsittua varsinaiset työntekijät pois tehtaalta, voimme kohdentaa kaikki resurssimme keskitason managementiin. Tavoitteenamme on luoda moderni tuotantolaitos, jossa kukaan ei tee yhtään mitään.

Mainos

 

Paskanjauhantaa