Suomalaiskeksintö mullistaa säähavainnoinnin

Jaa Google+
sade

Teknomessut 2015

Frankfurtin Technowichser 2015 -messujen ylivoimainen vetonaula oli suomalaisen Datanovainnotechin tuorein innovaatio. Kyseessä on keksintö, joka mahdollistaa sään reaaliaikaisen havainnoinnin ilman lisäapplikaatioita.

”Kiinnostus tuotetta kohtaan löi meidät ällikällä”, kertoo Tarzan Bundolo, Datanovainnotechin kehityspäällikkö.

”Pyrkimyksenämme oli luoda kansanomainen, ihmisläheinen ratkaisu tavalliselle ihmiselle. Asunnon ulkopuoliseen seurantaan tarkoitettu havainnointiväline, jota ei tarvitse ladata, tukea tai päivittää.”

Idea onkin yksinkertaisuudessaan nerokas: minkä tahansa asumuksen seinään tehtävä aukko, johon asennettava läpinäkyvä lasi mahdollistaa asunnon ulkopuolisen säätilan reaaliaikaisen visuaalisen rekisteröinnin.

Datanovainnotechin kurssi on nyt kovassa nousussa. Yhtiö on noteerattu kansainvälisesti, ja ostotarjouksia satelee. Pysyvätkö suomalaisyrittäjän jalat maassa?

”Homma alkaa olla nyt isollaan, mutta ei tässä vielä ole samppanjoita poksauteltu. Tärkeintä nyt on luoda patentillemme helposti tunnistettava brändi. Tuotteen suomenkielinen nimi on Ikkuna, ja englanninkielisille markkinoille olemme kaavailleet tuotemerkkiä Windows.”

Vaikka hanke onkin tuottoisa, taustalla ovat puhtaasti humanitääriset syyt. Bundolo toivoo vilpittömästi, että tulevaisuudessa kenenkään ei enää tarvitse sanoa: ”Oho, täällähän sataa”.

Mainos

 

Paskanjauhantaa