Raittiit ihmiset herättävät hämmennystä

Jaa Google+
Couple holding hands in field, looking at horizon

Laajat ihmismassat juoksemassa hidastettuna käsi kädessä Suomen kauniilla niityillä ovat nyt arkipäivää äkillisesti raitistuneessa Suomessa. Uusraittiit, onnelliset ihmiset ovat kuitenkin uusi ilmiö, johon ei kaikkialla osata suhtautua.

Syynä tähän on uudistettu alkoholilainsäädäntö, joka heti voimaan astuessaan pudotti alkoholin kulutuksen nollaan.

Kun kuulin että Koffin hevosia ei enää saa kutsua Koffin hevosiksi, tiesin olevani vapaa. Minun ei enää tarvitse dokata!”, kertoo toipuva alkoholisti Jallu Pihtinen (nimi muutettu).

Ennen, kun vain näinkin olutmerkin rekan kyljessä, oli pakko lähteä ryyppäämään siltä istumalta. Vuosia sitten, tapanani oli laittaa kello soimaan, jotta ehdin aamuseitsemäksi kaljakauppaan. Kun myyntilupaa myöhäistettiin yhdeksään, väheni kulutukseni merkittävästi. Se vaan ei ollut tarpeeksi.

Jallu kuvaa alkoholismin kiroja koruttomasti.

Välillä on ollut kuiviakin kausia. Kun kerran luulin saaneeni elämäni takaisin raiteilleen, törmäsin sanaan `viski´ sosiaalisessa mediassa. Heräsin kuukauden päästä alastomana katuojasta.

Parjattu alkoholilaki on siis negatiivisesta huomiostaan huolimatta osoittanut toimivuutensa.

Minä ja tuhannet muut olemme tästä eläviä esimerkkejä. Nyt kun en enää ryyppää, voin juosta hidastettuna käsi kädessä muiden entisten juoppojen kanssa kaiket päivät.

Lähes kaikki Alkon myymälät ovat jo joutuneet sulkemaan ovensa, ja jäljelle jääneet myyvät nyt kukkia, joita uusraittiit onnelliset ihmiset voivat heitellä toisilleen juostessaan hidastettuna käsi kädessä niityillä.

Mainos

 

Paskanjauhantaa