Päivä ilman Päiviä aiheutti työkyvyttömyyden

Jaa Google+
Päivi. Kuva Flickr, Eurooppalainen Suomi ry. CC BY 2.0.

Päivi. Kuva Flickr, Eurooppalainen Suomi ry. CC BY 2.0.

Oululainen Ensio Mäläskä (synt. 1958) järkyttyi pahemman kerran eräänä päivänä joulukuussa 2014 huomattuaan, ettei sisäministeri Päivi Räsänen (synt. 1959) esiintynyt yhdessäkään uutislähetyksessä tämän kyseisen järkytyksen aiheuttaneen päivän aikana, vaikka Mäläskä oli koko päivän sitä ihanaa hetkeä odottanut.

Muurari Ensio Mäläskä oli tottunut siihen, että poliitikko, lääkäri, kirjailija ja viiden lapsen äiti, sisäministeri Räsänen on kykenevä ratkaisemaan kaikki ongelmat muutamalla terävällä kommentilla ja lainmuutoksella. Ei päivää ilman Päiviä, oli Mäläskä tavannut sanoa, ja Päivin t-paitakin oli jo tilauksessa.

Oulun yliopistollisen sairaalan lääkäreiden mukaan Mäläskän oireet ovat suoraan verrattavissa opioidien vieroitusoireisiin, jotka ovat ärtyvyyden lisääntyminen, ahdistuneisuus, keskittymisvaikeudet, levottomuus, alakuloisuus, kärsimättömyys, univaikeudet, päänsärky ja huimaus.

Lisäksi Mäläskän tapauksessa esidiagnoosin mukaan olivat kyseessä myös alkoholin lopettamiseen verrattavat vieroitusoireet, kuten esim. vapina, hikoilu, pahoinvointi, röyhtäily, oksentelu, sydämentykytys, korkea verenpaine, psykomotorinen kiihtymys, päänsärky, unettomuus, huonovointisuus tai heikkous, ohimenevät näkö-, tunto- kuulo- tai muut aistiharhat ja epilepsiakohtauksen tyyppiset kouristukset. Niiden ja myös pahalaatuisen röyhtäilyn vuoksi Mäläskä otettiinkin välittömästi sairaalaan hoitoon.

Potilasruuhkasta huolimatta hän sai välittömästi yksityishuoneen, Päivi Räsäsen näköisen hoitajan, television ja kaikki Päivi Räsänen -nauhoitukset, mitä sairaalasta löytyi. Valitettavasti nauhoituksia ei ollut paljon, joten muuten riuskan oloinen Mäläskä joutuikin saman tien työkyvyttömyyseläkkeelle.

Oulun kaupunginjohtaja Raksilan Prisma on luvannut vierailla herra Mäläskän luona Päivi Räsäsen kanssa heti, kun tämä kaupunkiin saapuu.

USKO HAKUUN

Mainos

 

Paskanjauhantaa