Onko esimiehesi mulkku? Tee helppo testi

Jaa Google+
pomo

Työelämän vaiettu ongelma

Kanadalainen proktologi Yngwie Frankenstein on tutkinut antisosiaalista käyttäytymistä jo yli 15 vuoden ajan. Väsymätön uurastus on mahdollistanut erilaisten negatiivisten ihmistyyppien tarkemman ryhmittelyn.

Frankensteinin mielestä antisosiaaliset ihmiset voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään: persereiät, kusipäät ja mulkut. Näistä päällimmäisenä mulkkujen (Kyrpius Absolut) on todettu aiheuttavan eniten ongelmia eri työyhteisöissä.

”Toisin kun persereiät ja kusipäät, nimenomaan mulkuilla on pakottava tarve hakeutua esimiestehtäviin”, Frankenstein selittää.

”Persereiät ja kusipäät muodostavat kyllä osaltaan tietyn rasitteen ympäristölleen, mutta mulkut saavat aikaan todellista vahinkoa.”

”Mulkulla ihmisellä on heikko itsetunto, ja sen pönkittäminen onkin hänen ensisijainen tavoitteensa. Jopa siinä määrin, että varsinaisen käsillä olevan tehtävän tai projektin toteutuminen on mulkulle yhdentekevää. Mulkuilla onkin tapana vähätellä toisten työpanosta ja paukutella omia henkseleitään. Asemansa turvin mulkulla on mahdollisuus harjoittaa hallitsevaa luonteenpiirrettä, mulkkuuttaan, lähes mielivaltaisesti”, jatkaa Frankenstein.

Onko tavallisella ihmisellä keinoja hillitä mulkun mulkkumaista käytöstä?

”Valitettavasti mulkun mielivaltaiseen käytökseen ei voi vaikuttaa muuten kuin vetämällä turpaan. Ja kun tämä on useimmissa maissa laitonta, mulkun alaisuudessa työskentelevä on käytännössä voimaton.”

Miten sitten tunnistaa mulkku työyhteisössä?

Kysy itseltäsi kolme asiaa:

1.Onko esimieheni käyttäytynyt usein mulkusti minua tai kollegoitani kohtaan?
2.Aiheuttaako esimieheni mulkku käytös työpahoinvointia (vitutusta), työyhteisössäni?
3.Joudunko päivästä toiseen pidättelemään vastustamatonta hinkua vetää mulkkua esimiestäni turpaan?

Mikäli vastasit yhteen tai useampaan kyllä, on suuri todennäköisyys, että esimiehesi (joka muuten seisoo selkäsi takana juuri nyt) on täysi kyrpä.

Mainos

 

Paskanjauhantaa