Naistenpäivä perutaan – syrjintää?!

Jaa Google+
kalenterikuva

Kalenterista poliittisesti korrekti

Tasa-arvoministeri, Riitta Väisänen (Krist.nats.) on ehdottanut eduskunnalle sukupuolista syrjintää edistävien kalenterimerkintöjen poistamista. Täten naistenpäivä on tulilinjalla ensimmäisenä.

”Haluaisin vain sanoa, että en ole se sama Riitta Väisänen joka juonsi aikanaan Kymppitonnia. Meillä on vain sama nimi”, Väisänen täsmentää.

Sukupuolista syrjintää on vaadittu lopetettavaksi jo vuosikymmeniä, ja naistenpäivän juhlintaa pidetäänkin tästä eriarvoisuuden räikeimpänä esimerkkinä.

”Emme ole edes samannäköisiä”, Väisänen jatkaa. ”Minulla on vaaleat hiukset, ja olen ainakin kymmenen vuotta nuorempi.”

Sukupuoliset roolijaot ovat aina olleet läsnä, mutta tasa-arvoministeriön mielestä aika on kypsä muutokselle. On ehdotettu, että törkeimmät syrjintää edistävät etunimet poistettaisiin kalenterista, ja että Suomi siirtyisi asteittain sukupuolineutraalien etunimien käyttöön. Tulevaisuudessa olisi myös mahdollista nimetä ihminen poliittisesti korrektilla numerosarjalla.

”Yritin kyllä joskus nuorempana telkkarihommiin. Esiinnyin kerran yhdessä mainoksessakin, mutta ei se johtanut mihinkään. Lähdin sitten politiikkaan”, Väisänen summaa.

Mikäli esitys hyväksytään, naistenpäivää vietettiin tänä vuonna viimeistä kertaa. Ja kaikki etunimet, paitsi Rauni ja Onerva, poistetaan kalenterista.

Tasa-arvoministeriön valvova elin Pentti Askantärkeä on Väisäsen kanssa samaa mieltä:

”Juu, ei näitä kahta Riittaa voi mitenkään sekoittaa toisiinsa. Ihan erinäköisiä. Ja näin epävirallisesti, tämä meidän Riitta ei ole läheskään niin hottis kuin se toinen. Mutta älä paina tätä siihen juttuun.”

Mainos

 

Paskanjauhantaa