Merkillinen vaiva riivaa naisia – tutkijat ymmällään

Jaa Google+
question-mark-550x366

Vain naisia vaivaava salaperäinen tauti jakaa tutkijoiden mielipiteet. Joka neljäs viikko, säännöllisesti manifestoituva ilmiö tekee naisesta irrationaalisen, aggressiivisen, tai jopa vaarallisen ympäristölleen. Syytä ei vielä tiedetä. Teoriat vaihtelevat muinaisesta kirouksesta virukseen.

Aihe on arka, ja siitä mielellään vaietaan, mutta gynekologi Vellu Pirisen mielestä aika on kypsä avoimelle keskustelulle. Pirinen on silti maltillinen oman teoriansa suhteen.

Emme voi varmuudella sanoa, onko kyseessä tauti vai oireyhtymä. Emme ole vielä edes yksimielisiä siitä, onko ongelma psyykkinen vai fysiologinen”, Pirinen aloittaa.

Ammattipiireissä kinastellaan myös siitä, onko ongelma geneettinen, vai kenties tarttuvaa laatua. Ainoastaan siitä ollaan yhtä mieltä, että naisen tuhmalta alueelta säännöllisesti vuotava sininen neste liittyy jotenkin asiaan.

Tämä tietty antaisi ymmärtää, että kyseessä on puhtaasti fyysinen ongelma, mutta mielestäni asia ei ole niin yksinkertainen. On totta että naiset joutuvat käyttämään jotain vaippoja tai semmoisia kerran kuussa. Tämä varmaan osaltaan edesauttaa ärtymystä, mutta se ei ole koko totuus. Mielenkiintoista on myös, että kyseessä on melko tuore ilmiö. Sata vuotta sitten ongelmaa ei ilmeisesti ollut, kun naiset älysivät olla hiljaa ja pysyä keittiössä leipomassa pullaa.

Onko sitten nyky-yhteiskunta osaltaan edesauttanut naisen ahdinkoa? Onko naiselle annettu liikaa vapauksia, ja liian vähän vastuuta? Olemmeko tehneet karhunpalveluksen antaessamme naiselle ajokortin ja äänioikeuden?

On sanomattakin selvää, että vapaus valita tekee naisesta onnettoman. Jotkut vanhoillisemmat kollegani jopa uskovat, että kyseessä on demoninen riivaus. En täysin tyrmää tätäkään ajatusta. Mutta mielestäni ei ole niinkään olennaista puuttua juurisyyhyn, kuin hoitaa oireita. Miehen on mahdollista olla onnellinen naisen ongelmista huolimatta. Lukitsen oman vaimoni äänieristettyyn huoneeseen joka neljäs viikko, ja elän erittäin täysipainoista elämää”, Pirinen summaa.

Oli sitten kyseessä tauti tai kirous, varsinaista lääkettä ei ole vielä keksitty. Kohdatessasi ”kuukautisista” kärsivän naisen:

1. Puhu hänelle hitaasti ja selkeästi artikuloiden.
2. Vakuuta hänelle, että hän ei ole nyt oma itsensä, eikä häntä täten juuri nyt tarvitse ottaa kovin vakavasti.
3. Juokse.

Mainos

 

Paskanjauhantaa