Maailman tunnetuin maalaus varastettu

Jaa Google+
mona lisa kansi

mona lisa väärennös370
 
Erittäin taitava jäljitelmä

Maailman tunnetuin maalaus, Leonardo da Vincin renessanssimuotokuva “Mona Lisa”, on varastettu Louvren taidemuseosta. Maalaus oli vaihdettu erittäin taitavaan jäljitelmään. Varkaus huomattiin vasta, kun tarkkasilmäinen vahtimestari havaitsi teoksessa näkyvän taivasosuuden olevan sävyltään hieman erikoinen.

Vahtimestari ilmoitti havainnostaan museon johdolle, ja maalausta alettiin heti tutkia tarkemmin. Teos osoittautui väärennökseksi vasta stereomikroskooppisen tutkimuksen avulla.

“Ongelmallisen tapauksesta tekee se, että varkaus on saattanut tapahtua jo vuosia sitten. Tilalle asetettu väärennös oli niin taidokkaasti tehty, että sofistikoituneimmatkaan taiteentuntijat eivät huomanneet eroa alkuperäiseen. Ammattirikollisten työltähän tämä selvästi vaikuttaa”, kerrotaan Ranskan keskusrikospoliisista tulkin välityksellä.

“Merde!” toteaa Louvressa säännöllisesti vieraileva taidekriitikko. “En voi uskoa tätä! Se hymykin… Miten kukaan on voinut kopioida sen niin täydellisesti? Olen aivan choqué!”

Kaikki vihjeet tapauksesta pyydetään ilmoittamaan suoraan Ranskan keskusrikospoliisille numeroon: deux cinq neuf neuf trois sept quatre

Erotatko itse aidon maalauksen väärennöksestä? Vertaa kuvia!

mona lisa vertailu

TURMS KUOLEMATON

Mainos

 

Paskanjauhantaa