Jääkiekon megauudistus: yhdestä lajista kaksi uutta

Jaa Google+
kiekko

Jääkiekon historian suurin mullistus on käsillä. Jatkossa jääkiekko jakautuu kahteen erilliseen lajiin, rymykiekkoon ja pehmokiekkoon. Uudistus tehtiin jääkiekkofanien ja pelaajien toiveiden vuoksi.

Rymykiekon säännöt ovat samat kuin perinteisessä jääkiekossa, mutta tappelu on lajissa täysin sallittua. Sääntöjen mukaan ottelun tulee päättyä joukkotappeluun. Mikäli niin ei käy, ottelu hylätään.

Rymykiekossa maalien tekeminen voi olla haasteellista, jos päällä on tappelun aikana viisi vastajoukkueen pelaajaa. Siksi jokainen vastajoukkueen pelaajalta irronnut hammas lasketaan yhdeksi maaliksi.

”Helvetin hyvä. Tämä on askel oikeaan suuntaan. Toivon, että sääntöihin lisätään myöhemmin mahdollisuus taistella kuolemaan asti”, kommentoi Iltapaskan haastattelema NHL-jääkiekkoilija Gregor Clegane.

Rymykiekon vastapainoksi tarjolla on pehmokiekko. Turvallisemmassa lajissa luistimet on kielletty, sillä niiden terät aiheuttavat viiltohaavojen vaaran. Myös jää on poistettu sen kovuuden ja liukkauden vuoksi. Nimestä huolimatta pelissä ei ole kiekkoa, vaan vaahtomuovista valmistettu pallo.

Pehmokiekko-ottelut pelataan pehmustetussa huoneessa. Jokaisella pelaajalla on hyvät suojavarusteet ja vakuutus. Pelin jälkeen on tarjolla kriisiapua.

Pehmokiekkoa suositellaan erityisesti 3 – 6 -vuotiaille lapsille sekä rymykiekkoa paljon pelanneille.

Mainos

 

Paskanjauhantaa