IP:n jättitesti – täältä saa Suomen halvinta bensaa

Jaa Google+
bensa-nostari2

bensakontainerit2

Tutkiva journalistiryhmämme kävi metsästämässä Suomen edullisimman polttonesteen tankkauspaikan. Se löytyi Turun Pernosta.

Ryhmä pääsi edullisimman bensiinin jäljille lehti-ilmoituksen perusteella. Turusta löytyi 84-vuotias Kalle Kallenkallela, jolla on tallissaan neljä tonkkaa 1980-luvun alussa tankattua bensiiniä. Niitä hän on nyt myymässä vaivattomaan 0,02 €:n litrahintaan.

“Onhan tässä bensalla jo ikää, mutta korkit on olleet kiinni 80-luvulta saakka. En usko, että tässä mitään hapettumista tai sellaista on päässyt käymään”, kertoo Kallenkallela asiantuntevasti.

Kyseessä lienevät Suomen kaikkien aikojen edullisimmat polttonestekaupat, mikäli vuoden 2009 huoltamonpitäjän näippäinvirhettä ei lasketa.

Mikäli polttonestettä mielii saada itselleen Suomen edullisimpaan hintaan, kannattaa olla nopea, sillä juttua tehdessämme yksi tankki käytiin jo ostamassa paikallisen lähikauppiaan tonnikalamausteeksi.

Suomen tiettävästi toisiksi halvinta polttoainetta saa Ruskolta, jossa Turun anestesialääkäriyhdistys myy käyttämättä jääneitä nukutuslääkkeitään dieselmoottoreihin. Kyseessä on toki vain kesälaadun korvike.

Helsingissä halvin litrahinta on Iilmadontien Neste Ölja Express -asemalla: 1,923 euroa.

YO’KO VÄHÄ-JOUKOLA

Mainos

 

Paskanjauhantaa