Ensi kesän sää – katso karmiva ennuste!

Jaa Google+
aavikko

Ensi kesästä näyttää tulevan kuumin ikinä, kylmin koskaan, tai jotain siltä väliltä.

Iltapaskan päivystävä meteorologi Syksy “Paska sää” Pilvinen (kuva tämän sivun oikeassa ylänurkassa) on tutkinut Suomen poikkeuksellisia sääolosuhteita jo vuosia.

Tutkimusteni perusteella ensi kesästä on tulossa mahdollisesti kuumin kesä Suomen historiassa. Toisaalta, kesästä saattaa myös muodostua kylmä ja sateinen.”

Kuten tiedetään, sään ennustaminen lyhyellä aikavälillä on pitkälti arpapeliä. Täten usean kuukauden päähän ulottuva ennuste saattaa monen korvaan kuulostaa suorastaan mahdottomalta. Pilvinen tyrmää moiset ennakkoluulot.

Sään arvailussa täytyy muistaa, että aina on mahdollisuus osua oikeaan. Täten on perusteltua ennustaa, että ensi kesänä on luvassa lämpimiä päiviä ja jonkin verran sateita. Ehkä jopa paljonkin sateita, tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa. Lehdistölle suosittelen kattavaa otsikointia asian tiimoilta, jolloin kaikki vaihtoehdot sään puolesta tulevat käsitellyksi. Näin suomalaiset saavat puheenaihetta useiksi minuuteiksi.

Lomailijoiden onkin syytä varautua kesän viettoon aurinkorasvoin ja sateenvarjoin. Kesää vietetään Suomessa perinteisesti kesä-elokuun välillä, keleistä riippuen.

Mainos

 

Paskanjauhantaa