Apua pizzan väärin kirjoittaville

Jaa Google+
Kuvan pitsa ei liity tapaukseen.

Kuvan pitsa ei liity tapaukseen.

Kieliongelmaisten uusi toivo

Heitä on helppo väheksyä, heille tulee helposti nauraneeksi, mutta usein unohdamme että ongelman taustalla on aito yksilö. Dosentti Kulis Ääper tunnistaa ongelman, ja haluaa tehdä asialle jotain.

Pizzan väärin kirjoittava voi olla kuka tahansa meistä. Kärsin itse samasta ongelmasta vuosia, joten tiedän miltä se tuntuu. Minulla oli kuitenkin onnea, ja sain ongelmaani apua. Ajan kuluessa opin korvaamaan ts:n kahdella zetalla, ja nykyään voin paremmin ihmisenä. Koska sain itse toisen mahdollisuuden, haluan osaltani auttaa muita”, Ääper kertoo.

Ääper on vastikään perustanut uudet toimitilat Espooseen. Kävijämääränsä puolesta voisi kuvitella, että Ääper on iskenyt kultasuoneen. Languageoffice on kuitenkin voittoa tavoittelematon yhdistys, joka pysyy toiminnassa vapaaehtoislahjoitusten voimin.

Tässä on taustalla ihan vilpitön halu auttaa”, Ääper vakuuttaa.

Useimmat tänne hakeutuneet kärsivät aidosti. Heillä ei ole muuta paikkaa mihin mennä. Kirjoittaessaan pizzan muotoon ”pitsa”, ihminen ei tee vahinkoa ainoastaan itselleen, vaan myös läheisilleen. Joissain ääritapauksissa, esim. toimittaja tai tv-ohjelmien tekstittäjä voi tahtomattaan aiheuttaa mielipahaa jopa tuhansille. Me voimme auttaa heitä.”

Languageoffice tarjoaa apua myös ihmisille, joilla on pakottava tarve kutsua olutpakkauksia mäyräkoiriksi, tai eivät osaa sanoa sanaa kasetti ilman c-etuliitettä.

Ilokseni voin kertoa, että mäyräkoiraongelma on käytännössä saatu hallintaan. Kasettitilanne hieman huolestuttaa. Käsissämme on kokonainen sukupolvi, joille se mysteerinen c-etuliite on päässyt pesiytymään poikkeuksellisen hanakasti. Ironista on, että monet heistä eivät edes tiedä mikä äänikasetti on. Meiltä saa kuitenkin apua, luottamuksellisesti, ja ymmärtäväisesti.”

Keventääksemme tunnelmaa, lienee syytä kysyä mikä pizzan ohella on Dosentti Ääperin lempiruoka?

Tsili. Tykkään myös spaketti korkontsolasta. Siihen vähän motsarellaa päälle, ja ruokajuomaksi koka-kolaa. Se on parhautta.”

Mainos

 

Paskanjauhantaa